Kozijnen vervangen niet meer nodig

07-03-2023
Kozijnen vervangen niet meer nodig

Door een simpele detailaanpassing worden bestaande kozijnen duurzaam beschermd met Ventistone® en hoeven ze niet vervangen te worden.

Kozijnen vervangen niet meer nodig

Bij renovaties komt steevast de vraag naar voren of de aanwezige kozijnen kunnen worden gehandhaafd. Vaak zijn de kozijnen nog in goede staat. Wel met extra aandacht voor reparatieplekken bij verbindingen en onderdorpels. Met gebruikmaking van Ventistone profielen is vervanging van gevelelementen niet meer nodig.

Kozijnen vervangen niet meer nodig

De geperste steenvezel van profielen zijn voorzien van een watergedragen grondverf. Steenvezel kent nagenoeg geen werking. Bovendien is het materiaal makkelijk te verwerken, het is universeel overschilderbaar en kan het heel goed tegen wisselende weersinvloeden. Het is op aanvraag leverbaar in verschillende kleuren grondverf. Buiten de standaard lengtes wordt ook maatwerk geleverd, gecontramalde profielen en dergelijke.

Voor de montage van de profielen kan men bovendien vertrouwen op de innovatieve en gepatenteerde Ventistone Kliklijm; een speciale verlijmende afstandhouder die een snelle en duurzame hechting garandeert. Moeilijk is de verwerking niet: kwestie van de Kliklijm lijmpads aanbrengen en daarover de dorpelafdekkers en/of neuslatten bevestigen. Kliklijm zorgt voor een duurzame blijvende bevestiging en voor een optimale ventilatie van de kozijnen en dorpels. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is verleden tijd.