Leren en ontwikkelen in coronatijd

#afbouw 14-12-2020
Leren en ontwikkelen in coronatijd

Om leren en ontwikkelen te stimuleren, subsidieert de overheid werkgevers en werkenden via verschillende regelingen. Zo biedt de regeling NL leert door gratis scholingsaanbod aan werkenden en werkzoekenden van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. 
Leren en ontwikkelen in coronatijd
Om leren en ontwikkelen te stimuleren, subsidieert de overheid werkgevers en werkenden via verschillende regelingen. Zo biedt de regeling NL leert door gratis scholingsaanbod aan werkenden en werkzoekenden van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Goed om hier je werknemers op te attenderen. Door corona is werkgeverschap veranderd. Ook in het mkb. Het werk is digitaler, er vindt meer op afstand plaats. Ook zijn er banen die verdwijnen, of op pauze staan. Tegelijk zijn er ook bedrijven die harder groeien dan ooit. Wat de situatie ook is, voor de toekomst van jouw bedrijf en je werknemers is het belangrijk dat zij zich blijven updaten qua kennis en vaardigheden. Door om- of bijscholing kunnen werknemers inspelen op kansen in de markt. Door te blijven ontwikkelen, zijn werknemers wendbaarder, productiever en duurzaam inzetbaar tijdens veranderingen op de werkvloer en in het werkveld. Of dit nu in jouw mkb-onderneming is of ergens anders.
Via de zoektool vindjeupdate.hoewerktnederland.nl kunnen werknemers uit meer dan 600 opleidingen kiezen. Daarnaast kun je ook in 2021 de SLIM-subsidie aanvragen om te werken aan een positieve leercultuur binnen jouw bedrijf.