Loonsverhoging 10,3% voor toekomstbehendigheid

De leden van FNV, CNV en LBV hebben ingestemd met het principeakkoord over de prijscompensatie van 10,3% per 1 januari 2023. Daarmee is de loonsverhoging voor alle medewerkers onder cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) een feit.

Loonsverhoging 10,3% voor toekomstbehendigheid | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

‘Het is een hoog percentage en we moeten hard werken om dit betaald te krijgen, maar we staan achter onze afspraken. Wij vinden dat dit past bij onze verantwoordelijkheid’, aldus Henk den Boer, voorzitter Koninklijke OnderhoudNL.

‘Bij de cao-afspraken vorig jaar waren koopkrachtbehoud, duurzame inzetbaarheid, aantrekkelijkheid van de sector en de aanpak van het hoge ziekteverzuim dé uitgangspunten. De afspraak over prijscompensatie en koopkrachtbehoud lag daarom al vast in onze cao. En waarom ook niet? Als we dát als sector al niet bieden, behouden we ook de waarde van de vakmensen niet. We moeten daar als ondernemingen beleid op voeren. Immers: de personele krapte legt bloot dat het niet gaat om kwantiteit, maar om de kwaliteit van je vakmensen. Bedrijven die hun mensen weten te ontwikkelen en aan te passen aan de veranderingen om ons heen zijn de winnaars. Toekomstbehendigheid, daar gaat het om!’, benadrukt de voorzitter.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen