Magisch spleetvrij dicht

De 21 duurzame vakantiewoningen in het vakantiepark ‘MANOAH - Häuser am See’ in Thüringen hebben een geventileerde gevel, die stevig en esthetisch is bevestigd met de HECO-TOPIX-plus gevelschroeven.

De huizen van 60 tot 80 vierkante meter zijn gebouwd van massief hout. De buitenmuren

De huizen van 60 tot 80 vierkante meter zijn gebouwd van massief hout. De buitenmuren zijn 30 centimeter dik en bestaan uit negen lagen sparhout met een windscherm. Om een duurzame constructie te garanderen werd er geen isolatiemateriaal, geen chemische stoffen en geen lijm gebruikt. Voor de bevestiging van de modules werden beuken deuvels gebruikt.

Voor de geventileerde gevel heeft het timmerbedrijf Roberto een onderconstructie aangebracht op de buitenmuren. Voor een fraaie afwerking zijn ook horizontale en verticale afdeklijsten van vijf tot twintig centimeter breed gemonteerd.

De nieuwe HECO-TOPIX-plus gevelschroef met lenskop maakt het mogelijk verzonken en esthetische bevestigingen te bewerkstelligen. Het ‘MagicClose’ effect van de schroef trekt houten onderdelen spleetvrij samen zonder dat de onderdelen voorgespannen moeten worden en zonder dat de schroefkop diep in het hout verzonken moet worden. Door de bijzondere draadgeometrie is het mogelijk met een kortere inschroeflengte alsnog een stevige bevestiging te creëren.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen