Medite wijzigt naam van Smartply Propassiv

Actueel 08-02
Medite wijzigt naam van Smartply Propassiv

Medite Smartply, fabrikant van milieubewust geproduceerd houten plaatmateriaal, kondigt een naamsverandering aan voor Smartply Propassiv, een van zijn OSB-producten. Het product wordt vanaf nu Smartply Airtight genoemd, omdat dit de kenmerkende producteigenschappen luchtdichtheid en dampbeheersing beter benadrukt. De nieuwe naam zorgt voor duidelijkheid over het gebruik van dit product in bouwprojecten.

Medite wijzigt naam van Smartply Propassiv

Smartply Airtight is een OSB-plaat met geïntegreerde dampbeheersing en luchtdichte-eigenschappen. De OSB-plaat reguleert automatisch de luchtdichtheid en zorgt samen met Smartply’s oppervlaktetechnologie voor een consistent hoge luchtdichtheid en dampweerstand over het hele oppervlak. Smartply Airtight is ontworpen voor de binnenbekleding van houtskeletbouw. De geïntegreerde eigenschappen maken extra lucht- en dampremmende membranen overbodig. Dit maakt het geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Medite en energie-efficiënt bouwen

De bouwsector transformeert met als doel om de CO2-voetafdruk bij bouwprojecten terug te dringen. Daarnaast zijn er steeds meer wettelijke kaders en eisen voor nieuwe bouwprojecten om te voldoen aan milieudoelstellingen. Denk aan richtlijnen voor materiaalgebruik en de isolatiekwaliteit van de constructie. Smartply Airtight is als luchtdicht OSB/3-paneel ontworpen voor structureel gebruik in energie-efficiënte gebouwen, ondersteund door onafhankelijke certificering.

Rebecca Goldsmith, productmanager bij Medite Smartply, zegt: “De naamsverandering geeft het product een letterlijke definitie die makkelijk te begrijpen is voor klanten en bestekschrijvers. In een tijdperk waarin toekomstbestendige, milieubewuste keuzes steeds belangrijker worden, biedt Smartply Airtight verschillende belangrijke voordelen voor energie-efficiënt bouwen.”