Meer dan 200 jaar interieurdecoratie

Little Greene zet haar samenwerking met de liefdadigheidsinstelling National Trust voort en presenteert ‘National Trust Papers III’: een nieuwe, veelzijdige behangcollectie, die historisch design transformeert tot een tijdloze collectie.

Volières French – Grey
Bird & Bluebell - Pea Green
Briar Rose Green - Verditer

‘National Trust Papers III’ is een authentieke collectie van acht historische behangontwerpen, aangepast en opnieuw gekleurd voor moderne interieurs. Met 45 kleurstellingen vertegenwoordigt deze collectie meer dan 200 jaar interieurdecoratie. Elk behangontwerp is gemaakt op basis van origineel bronmateriaal uit drie historische huizen in het beheer van National Trust: Oxburgh Hall en Felbrigg Hall in Norfolk en Newark Park in Gloucestershire. Daarnaast is aan de collectie één ontwerp uit het archief van Little Greene toegevoegd, welke van nieuwe kleuren is voorzien. Met behulp van traditionele drukmethoden, die al meer dan 100 jaar onveranderd zijn gebleven, omvat de collectie een reeks handgeschilderde vogels, gestileerde bloemen en bloemguirlandes, alsook een traditionele ‘Toile de Jouy’.

Binnen de Little Greene-behangcollecties biedt ‘National Trust Papers III’ een nieuwe benadering van patroonkleuring. Deze collectie betreft een herinterpretatie van de verftrend colour drenching (kleurdoordrenkend). Dit is het all-over toepassen van kleuren uit één kleurfamilie op veel verschillende oppervlakken binnen een ruimte, wat leidt tot omhullende, intieme interieurs.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen