Meer doen met minder grondstoffen

In juni 2022 behaalde Fristads het QA-CER certificaat niveau 2. Dit is een kwaliteitssysteem voor het inzetten van gerecyclede materialen in Fristads artikelen.

Meer doen met minder grondstoffen | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Fristads heeft dit certificaat behaald vanwege het succesvolle project ‘Closing the loop’. ‘Als bedrijfskledingfabrikant zijn we intrinsiek gemotiveerd om waardevernietiging tegen te gaan’, zo vertelt Product Specialist Heleen Westerhoff. ‘We willen de cirkel in de kledingproductie sluiten. Dankzij een samenwerking met PostNL zijn we in 2020 gestart met het inzamelen van gebruikte poloshirts bij de klant. Deze sturen we naar een recyclingbedrijf, die zorgt voor vervezeling en vermenging met biologisch katoen en gerecycled polyester. Gerecycled polyester in combinatie met BCI-katoen zorgt voor stabiliteit en een langdurige, sterke kwaliteit. Dit doek wordt bij Europese partners verder verwerkt om nieuwe poloshirts te maken. Partners, met wie wij een gezonde en solide relatie hebben opgebouwd en die voldoen aan de normen van onze Code of Conduct.’

Met het concept ‘Closing the loop’ krijgt ingezamelde, afgedragen kleding van Fristads dezelfde functie in nieuwe Fristads-kleding.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen