Meer gelaagd veiligheidsglas

Met het oog op de positieve zakelijke vooruitzichten voor gelaagd glas heeft AGC besloten een nieuwe lamineerlijn te installeren op haar productielocatie in Osterweddingen, Duitsland. Het bedrag dat met deze belangrijke investering is gemoeid , wordt geschat op ruim tien miljoen euro.

De divisie Architecturaal Glas van AGC ziet een toenemende vraag naar ‘welzijn en

De divisie Architecturaal Glas van AGC ziet een toenemende vraag naar ‘welzijn en welbevinden’ in gebouwen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar veiligheid, beveiliging, akoestisch comfort, daglicht en thermisch comfort. Om de productiecapaciteit af te stemmen op de groeiende en meer complexe behoeften van de klanten, heeft AGC besloten te investeren in Duitsland, de grootste markt van de EU, waar de groeivooruitzichten voor gelaagd veiligheidsglas (dankzij de onlangs geactualiseerde Duitse norm DIN 18008) aanzienlijk zijn en dat een solide basis heeft. De productielocatie van AGC in Osterweddingen is strategisch gelegen in het hart van Europa, tussen de DACH-markten (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Centraal-Europa (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije).

De nieuwe lamineerlijn zal ook helpen om het wegtransport van AGC’s glas door Europa te optimaliseren, waardoor de CO2-voetafdruk van AGC verder wordt verkleind door een besparing van 1100 ton CO2-uitstoot per jaar.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen