Meer gereedschap gered

Van Wijnen gaat gebruikt, voornamelijk elektrische gereedschappen en machines inzamelen voor Stichting Gered Gereedschap. Deze stichting zorgt ervoor dat vakmensen in Afrika er veilig mee kunnen werken voor een leven zonder armoede.

Peter Schmidt van Gered Gereedschap krijgt de cheque overhandigd door Emile Simonis.
Meer gereedschap gered | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Peter Schmidt van Gered Gereedschap krijgt de cheque overhandigd door Emile Simonis.

Van Wijnen deed onlangs ook een financiële donatie van € 8.796,54 aan Stichting Gered Gereedschap. Op 1 november tekenden Van Wijnen en Stichting Gered Gereedschap een samenwerkingsovereenkomst.

De verzameltonnen voor elektrisch gereedschap en machines zoals tafelzagen, boormachines, schuurmachine en ander gebruikt gereedschap met een stekker komen bij Van Wijnen Materieel in Dordrecht en Gorredijk te staan. En verder bij alle vier de regiokantoren van Van Wijnen.

Het enthousiasme is groot. ‘Het idee dat jongeren in Afrika met ons gereedschap een technische opleiding kunnen volgen, met meer kans op werk en een beter leven, dat is een idee dat we van harte ondersteunen’, aldus Emile Simonis, inkoper bij Van Wijnen en initiatiefnemer.

Zeker 500 vrijwilligers in de ruim 25 werkplaatsen van Gered Gereedschap controleren het verzamelde elektrische gereedschap en knappen het zo nodig op. Daarna kan het veilig worden hergebruikt op een van de projecten van Gered Gereedschap in Afrika.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen