Monumentaal hout duurzaam herstellen

Monumentaal hout duurzaam herstellen

Scheurvorming in kozijnen duurzaam repareren en tegelijkertijd zo veel mogelijk origineel hout behouden: het is dé uitdaging bij houtherstel in monumentale panden. De oplossing daarvoor is de DRY SHIELD™ SK van Repair-Care.

Monumentaal hout duurzaam herstellen

De DRY SHIELD™ SK behoort niet tot de bekendste producten . Dat heeft te maken met het zeer specialistische karakter. Het product is bij uitstek geschikt voor toepassing in monumentale panden, aangezien het de gebruiker in staat stelt om zo veel mogelijk originele elementen te behouden. Het product – dat samengaat met een scheuroverbruggend systeem van glasvlies – biedt een meerlaagse elastische bescherming van het hout en zorgt voor een definitief herstel van haarscheuren.

Duurzaam karakter maakt onderscheid

Juist het duurzame karakter onderscheidt de DRY SHIELD™ SK van alternatieven. Scheurvorming ontstaat door spanning in het hout, en plamuur is niet elastisch genoeg om die spanning op te vangen. De haarscheuren blijven op deze manier terugkeren.

De DRY SHIELD™ SK is uitstekend te gebruiken in combinatie met de DRY FLEX® 16. Hiermee kun je eerst de grotere beschadigingen repareren, om direct daarna – dus nat in nat – de kleinere haarscheuren te repareren met de DRY SHIELD™ SK.