Nieuw CO2-arm glas

AGC Glass Europe kondigt een nieuw glasassortiment aan met een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk, dat eind 2022 op de markt zal komen.

Nieuw CO2-arm glas | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

De details zullen in september tijdens een persconferentie op de glasstec 2022 in Düsseldorf worden bekendgemaakt.

In het kader van zijn Routekaart naar CO2-neutraliteit richt AGC zich op de overschakeling naar nieuwe technologieën, duurzame grondstoffen, alternatieve energiebronnen en meer glasrecycling om zowel proces-gerelateerde als indirecte emissies te verminderen. Na geavanceerde tests en succesvolle proefproducties zal AGC een nieuw assortiment CO2-arm glas gaan produceren, waarvan de eerste bestellingen tegen eind 2022 geleverd gaan worden.

AGC heeft al laten weten dat het uiterlijk in 2050 CO2-neutraliteit wil zijn, met als tussentijdse doelstelling om de directe en indirecte CO2-uitstoot met 30% te verminderen tegen 2030. De routekaart om dit doel te bereiken en de indirecte CO2-uitstoot te verminderen omvat een reeks maatregelen voor de komende jaren.

Dankzij gecombineerde maatregelen in verschillende onlangs gemoderniseerde ovens heeft de Groep de CO2-voetafdruk van een deel van haar productie weten te verkleinen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen