Nieuwe accu-haakse slijpers van Metabo

21-04-2023
Nieuwe accu-haakse slijpers van Metabo

Metabo breidt haar assortiment haakse slijpers verder uit en komt met een hele nieuwe serie accu-haakse slijpers op de markt.

Nieuwe accu-haakse slijpers van Metabo

En dat gelijk in drie vermogensklassen: 1.500 Watt, 900 Watt en 700 Watt.

Nieuwe accu-haakse slijpers van Metabo

De nieuwe accu-haakse slijpers uit de klasse van 1.500 Watt hebben in velerlei opzicht een streepje voor – ze hebben bijvoorbeeld door hun koolborstelloze motor de hoogste productiviteit evenals de overbelastingsbeveiliging en zijn tegelijkertijd de meest handige machines in hun klasse.

Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling

De haakse slijpers vallen bovendien op door de beste gebruikersbescherming en zijn voorzien van talrijke veiligheidsfuncties. Daartoe behoort de elektronische rem – deze remt de schijf binnen 1,5 seconden compleet tot stilstand af. Bovendien is op alle haakse slijpers de beproefde Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling gemonteerd – deze vermindert, in combinatie met de elektrische veiligheidsuitschakeling, de terugslag bij het blokkeren van de schijf.

Daarnaast zijn alle modellen met dodemansschakelaar uit de serie uitgerust met een voorziening, waaraan het Drop Security System (DS) van Metabo kan worden bevestigd en accu's bij het werken op grote hoogte worden gezekerd. Afhankelijk van het model zorgt een geïntegreerde autobalancer samen met de Metabo VibraTech-handgreep (MVT) voor aanzienlijk minder trillingen – dus kunnen gebruikers langer en veiliger werken.