Nieuwe compacte alleszuigers van Metabo

De alleszuiger-range van Metabo wordt uitgebreid: Metabo biedt vijf nieuwe apparaten in de stofklassen L, M en H aan. De gesnoerde alleszuigers uit de klasse van 1.200 Watt voeren de reinigings- en afzuigwerkzaamheden op bouwplaatsen en in werkplaatsen snel en betrouwbaar uit. Ze zuigen niet alleen fijnstof en grove vervuiling maar ook kleine hoeveelheden water op.

 Metabo breidt haar serie alleszuigers uit met vijf alleszuigers in de stofklassen L, M en H.
Nieuwe compacte alleszuigers van Metabo | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

De modellen in stofklasse L zijn ideaal voor het opzuigen van niet-gezondheidsbedreigend stof zoals huisstof, modder en kalk. De stofzuiger ASA M 30 PC uit stofklasse M is geschikt voor werkzaamheden waarbij gezondheidsbedreigend stof ontstaat, zoals bij beton, hout of verf. Ook een stofzuiger uit stofklasse H is in de nieuwe serie vertegenwoordigd. “Professionele gebruikers die met kankerverwekkende stoffen zoals stof van beuken, vezelmateriaal of lood werken, zijn het beste beschermd met onze ASA 30 H PC. Tot de levering behoort een speciale filterzak voor klasse H. Gevaarlijke stoffen kunnen zo veilig en correct worden afgevoerd“, aldus Albert Werner, productmanager van Metabo. “Onze nieuwe serie nat- en droogzuigers is het meest uitgebreide in de betreffende prijssegmenten. Wij hebben voor iedere toepassing de passende, lichte en compacte alleszuiger. Alle alleszuigers zijn gecertificeerd conform de EU-norm.“

Schoon en netjes, binnen en buiten

Alle nieuwe nat- en droogzuigers zijn voorzien van een geïntegreerde PressClean-filterreiniging: als het zuigvermogen verslechtert kunnen de gebruikers het filter reinigen door op de PressClean-toets te drukken en zo de gebruiksduur verlengen. In plaats van de gebruikelijke papieren zakken maakt Metabo gebruik van vliesfilterzakken. Ze zijn veel sterker en duurzamer en ook het fijnste stof kan met deze zakken opgevangen en afgevoerd worden.

De ASA-modellen zijn voorzien van een stopcontact met in- en uitschakelautomaat. Als het elektrisch gereedschap rechtstreeks op het stopcontact wordt aangesloten, start en stopt de alleszuiger automatisch bij de bediening van het elektrisch gereedschap. Bij het gebruik van accu-gereedschao neemt een afzonderlijk verkrijgbaar CordlessControl System de automatische in- en uitschakeling van de stofzuiger over.

Koppeling Metabo metaBoxen

De nieuwe alleszuigers van Metabo zijn licht, compact en gemakkelijk mee te nemen. De kabel- en slanghaspels op alle modellen verminderen het risico op struikelen op de bouwplaats. De ASA-modellen beschikken tevens over een toebehoren-depot voor kabels, slangen en mondstukken. Ook een koppeling met de Metabo metaBoxen is mogelijk. Zo kan men gereedschap en de stofzuiger met één hand transporteren. Ook handig: bij de meegeleverde stofzuiger-toebehoren met het Quick-System gaat het aanpassen nog sneller, bijvoorbeeld bij het verwisselen van diverse moffen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen