Nieuwe VMRG Kwaliteitseisen 2024

Vanaf 1 oktober 2023 staan de nieuwste VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen weer online op de VMRG website. De eisen worden voortdurend aangepast aan nieuwe normen en regelgeving en aan de laatste stand der techniek.

Nieuwe VMRG Kwaliteitseisen 2024 | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Omdat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, die per 1 januari 2024 van kracht gaat, draait om een integrale beoordeling van het bouwen van een project, is er er in de nieuwste versie van de VMRG Kwaliteitseisen meer aandacht voor het product waar gevelelementen in gemonteerd worden: de stelkozijnen. In de praktijk kwamen regelmatig afwijkingen in stelkozijnen voor, daarom zijn er in de nieuwe 2024 versie aanvullende eisen opgenomen waar stelkozijnen aan moeten voldoen.

Aanvullende voorwaarden in nieuwe Kwaliteitseisen

De VMRG Kwaliteitseisen zijn de eisen die gesteld worden aan het VMRG Keurmerk. Het VMRG Keurmerk wordt door architecten voorgeschreven in bestekken om zeker te zijn van kwaliteitsgevels.

In de nieuwe Kwaliteitseisen zijn aanvullende voorwaarden opgenomen voor de uitvoering van het stelkozijn. Wat duurzaamheid betreft moet dit afgestemd zijn op de duurzaamheid van het te monteren metalen kozijn. Zo zijn de maximaal toelaatbare maatafwijkingen voor gemonteerde stelkozijnen opgenomen.

Vanaf 1 oktober 2023 staan de eisen voor 2024 online.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen