Ontdek de mogelijkheden met warmtewerende raamfolie

#Glas 30-03-2021
Ontdek de mogelijkheden met warmtewerende raamfolie

Raamfolies zijn zeer geschikt voor het weren van warmte, licht, schittering en uv-straling van de zon. Daarnaast zijn raamfolies uitstekend toepasbaar om de veiligheid en inbraakwerendheid van een pand te verhogen. Man Protection BV biedt een breed assortiment raamfolies voor zowel functionele als esthetische doeleinden.
Ontdek de mogelijkheden met warmtewerende raamfolie
d’Oultremontcollege te Drunen
 
Door toepassing van warmtewerende folie op de ruiten, kan men de opwarming door de zon op het glas reduceren tot maar liefst 90%. Zo blijft het klimaat binnen optimaal en lekker koel en bespaart men op het energieverbruik van de airco.
Ten opzichte van raamfolies zijn zonneschermen of screens extra schadegevoelig, vragen onderhoud en worden meestal te laat gebruikt, waardoor de warmte al binnen is.
Warmtewerende glasfolies zijn niet uitsluitend functioneel, de meeste geven tevens een meerwaarde in uitstraling aan een pand.
 
Maximale warmtewering en hoge lichtdoorlaatbaarheid
Naast de bekende warmtewerende spiegelfolies heeft Man Protection ook nano-keramische folies in het assortiment. Deze duurzame folies bevatten geen metalen, veroorzaken geen corrosie en hebben een minimale reflectie, waardoor het aanzicht van een gebouw nagenoeg niet verandert.
Door een geavanceerde nano-keramische infrarood reducerende technologie blokkeren deze folies selectief de infrarood- en UV-stralen, terwijl ze een hoge lichtdoorlaatbaarheid bieden.
 
Expeditors International te Amsterdam
 
Combinatie met veiligheid
Warmtewerende raamfolie is tevens verkrijgbaar met anti-inbraak eigenschappen. Door deze combinatiefolie toe te passen, wordt het glas vele malen sterker. Indien het glas breekt bij een poging tot inbraak of bij vandalisme, zal de folie het glas bij elkaar houden. Dit vertraagt een inbraak en de schade wordt beperkt.
Veiligheidsfolies zijn in diverse diktes verkrijgbaar, voor zowel toepassing aan de binnen- als buitenzijde van de ruiten en voldoen aan de bouwnormen EN 12600/Klasse 1B1/2B2.
 
Warmte- en lichtwerende raamfolie
In bijvoorbeeld kantoren, schoollokalen, fabrieken en werkplaatsen kan de schittering of weerspiegeling van zon- en daglicht zeer hinderlijk zijn. Om dit te voorkomen heeft Man Protection een warmte- en lichtwerende folie in het assortiment. Deze folie zorgt ervoor dat het hinderlijk licht op de werkplek gefilterd wordt.
Het zicht op bijvoorbeeld beeldschermen, digi-borden, machines en overige apparatuur blijft hierdoor optimaal. Deze 2-ply film is verkrijgbaar in zowel een binnen- als buitenkwaliteit en weert tot wel 90% van de aangestraalde warmte.
 
Restaurant Rantree te Maastricht
 
Specialist
Het glad en strak aanbrengen van glasfolie op ruiten is een uitgesproken specialisme. Met ruim 40 jaar ervaring is Man Protection dé specialist op dit gebied. Man Protection is officieel distributeur van het A-merk raamfolie LLumar, dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De raamfolie wordt door professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en optimaal resultaat.

Ontdek de mogelijkheden met warmtewerende raamfolie
Ontdek de mogelijkheden met warmtewerende raamfolie