Ook voor filters heeft Wiltec een duurzamer alternatief

26-04-2023
Ook voor filters heeft Wiltec een duurzamer alternatief

De Columbus Industries verfvangfiltermatten die Wiltec levert worden steeds populairder. De filters zijn beter voor het milieu én voor de portemonnee.

Ook voor filters heeft Wiltec een duurzamer alternatief

In het verleden kozen professionals in de spuitindustrie vaak voor paintstop- of vouwkartonfilters. Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, gaat de voorkeur vaker uit naar het gerecyclede papier van Columbus.

Bram Eijsvogels
Bram Eijsvogels

De verfvangfilters van Columbus Industries worden op een milieubewuste manier van (gerecycled) papier geproduceerd. “In vergelijking tot de andere verfvangfilters heeft het Columbus filter een hoge efficiency”, legt Bram Eijsvogels, filterspecialist bij Wiltec in Uden uit. “Columbus heeft de doorslag van overspray weten te minimaliseren. Dit resulteert in minder onderhoudskosten en minder milieuverontreiniging.”

Columbus filters van Wiltec beter voor het milieu

Door een efficiënte dieptelading hebben de verfvangfiltermatten van Columbus een hogere capaciteit dan andere filters. Het honeycomb design zorgt ervoor dat zowel voor, als achter in het filter evenveel overspray terechtkomt. Bram: “Bij andere vervangfilters verzadigt de voorkant eerder, waardoor een groot gedeelte van het filtermateriaal onbenut blijft. Dit is natuurlijk zonde van het geld, maar ook slechter voor het milieu. Daarbij zorgt het wisselen van alleen de volledig verzadigde filters voor minder afval en afvoerkosten, minder tijdsverlies, meer productiecapaciteit en minder productiestilstand.”