Opstap naar volledig circulair vastgoedonderhoud

Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen binnenkort de integrale milieu-impact van ingrepen in de bestaande bouw bepalen met de Milieu Kosten Indicator (MKI) van OnderhoudNL.

Bedrijven in het vastgoedonderhoud en hun opdrachtgevers kunnen nu met de indicator

Bedrijven in het vastgoedonderhoud en hun opdrachtgevers kunnen nu met de indicator de onderhoudsaanpak van bestaand vastgoed meetbaar maken en optimaliseren op het gebied van CO2-belasting en circulariteit. MKI-Onderhoud (Milieu Kosten Indicator) is ontwikkeld door W/E Adviseurs in opdracht van ondernemersorganisatie Koninklijke OnderhoudNL en met ondersteuning van het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC). Een belangrijke stap richting het circulair renoveren van een (huur)woning is hiermee ingevuld. Onderhoudsbedrijven kunnen aan de slag met een eerste rekentool die is ontwikkeld voor renovaties van platte daken.

Voor de verduurzaming van de woningvoorraad beseffen steeds meer woningcorporaties dat in de bestaande bouw veel grotere slagen te maken zijn dan bij nieuwbouw. De indicator is gemaakt voor en door onderhoudsbedrijven, corporaties en kennisinstellingen om de integrale milieu-impact van ingrepen in de bestaande bouw te kunnen bepalen.

De volgende stap is om de rekentool uit te breiden naar andere bouwdelen zoals gevelelementen en kozijnen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen