Over op gerecyclede kunststof verpakking

14-10-2022
Over op gerecyclede kunststof verpakking

Bostik gaat het duurzame assortiment Premium Aware verpakken in gerecycled kunststof (PCR). De grijze kokers worden geproduceerd met minimaal 50% granulaat. De verpakking is nieuw, de inhoud vertrouwd.

Over op gerecyclede kunststof verpakking

De overgang begin 2023 is onderdeel van Bostiks duurzame strategie de milieu-impact van activiteiten te beperken. De producent wil eind 2025 alle producten in gerecycled kunststof verpakken.

Het assortiment Premium Aware zijn de lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Producten die het milieu zo min mogelijk belasten, ook de verpakking gaat daar nu aan bijdragen. PCR (Post-Consumer Recycled) is kunststof granulaat dat al is gerecycled, afkomstig van bijvoorbeeld plastic flessen of voedselverpakkingen. Het wordt opnieuw verwerkt tot het robuuste en duurzame PCR, dat het netto-effect van plastic op het milieu aanzienlijk vermindert.

De kleur van de Premium Aware-verpakkingen gaat wijzigen in grijs. Deze kleur wordt meer en meer de standaard voor gerecyclede kunststof verpakkingen. Technisch helpt grijs pigment om alle verkleuringen van samengesmolten kunststof te vervagen. Daarnaast geeft deze kleur het gemak om aangepaste informatie rechtstreeks op verpakkingen te drukken voor voorschriften en logistieke gegevens in de toeleveringsketen.