Polo’s van afgedragen kleding

Fristads heeft een poloshirt ontwikkeld dat deels is gemaakt van afgedragen kleding. Dat brengt ze een stap dichter bij het doel om de cirkel in de kledingproductie te sluiten.

Fristads levert al jaren de poloshirts aan het grootste Nederlandse post- en

Fristads levert al jaren de poloshirts aan het grootste Nederlandse post- en logistiekbedrijf PostNL. Dankzij een nieuw proefprogramma worden die poloshirts nu ingezameld en gerecycled tot nieuwe kledingstukken, waardoor de kringloop voor een deel van de kledingproductie van Fristads wordt gesloten. Het plan voor de lange termijn is om het closed loop materiaal te gebruiken in alle oranje en blauwe overhemden die door 25.000 PostNL-medewerkers worden gedragen.

‘We onderzoeken alle mogelijkheden om ook voor andere klanten gecertificeerde closed loop kleding te maken,’ zegt Marie-José Verbeek, Managing Director van Fristads Benelux. ‘Met dit project willen we een blijvende verandering teweegbrengen in de kledingproductie.’

Fristads haalt de afgedragen poloshirts op bij de klant en stuurt ze naar een recyclingbedrijf, waar ze worden verwerkt en gemengd met BCI (Better Cotton Initiative) katoen en gerecycled polyester gemaakt van PET-flessen. De gerecyclede stof wordt vervolgens geverfd en gebruikt om nieuwe poloshirts te maken. Ongeveer 15 procent van het materiaal in de nieuwe poloshirtcollectie bestaat uit gerecyclede stof van afgedankte kledingstukken.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen