Profel lanceert nieuwe kunststoflijn

Aan-/uit- en verbouw 07-04-2023
Profel lanceert nieuwe kunststoflijn

Profel, de Belgische producent van kozijnen en deuren bestaat dit jaar 75 jaar en presenteert het Lumo 80-programma, een nieuwe kunststoflijn voor kozijnen, deuren en hefschuifpuien. De lijn verenigt volgens de fabrikant twee uitdagingen met elkaar: een sterk isolerend vermogen én een fraai design.

Profel lanceert nieuwe kunststoflijn

Lumo 80 omvat een nieuwe kunststoflijn voor kozijnen, deuren en hefschuifpuien. Het nieuwe programma bouwt voort op de bestaande Lumo-reeks maar laat tegelijkertijd compleet nieuwe ontwikkelingen zien. Het diepere profiel van het kader biedt een sterk verbeterd isolerend vermogen en de smallere vleugels hebben een verfijnd en elegant effect, terwijl de lichtinval hierdoor tevens wordt vergroot, aldus Profel.

Profel lanceert nieuwe kunststoflijn

Onderscheidend voor Lumo 80 is verder de fraaie esthetische afwerking die te danken is aan de scharnieren die geheel aan het zicht zijn onttrokken, een minimaal zichtbare hoeklasnaad, onzichtbare afwatering en raamkrukken in dezelfde of bijpassende kleur als het raam.

Kunststoflijn voor Beng

Bij het Lumo 80-kozijnkader kan worden gekozen uit drie bijpassende vleugels om de woning de gewenste uitstraling te geven. De strak-moderne Fino vleugel (kader en vleugel in één vlak garanderen een uniform geheel met eigentijds karakter), Retro (traditionele, klassieke vorm zorgt voor een mooie authentieke stijl) of Primo (het tijdloze raam dat perfect matcht bij elke bouwstijl).

Met zijn uitstekende thermische en geluidsisolatie is Lumo 80 volgens Profel ideaal voor Beng (bijna energie neutrale gebouwen). Het hedendaagse kunststof dat standaard binnenin met staal is versterkt, is niet alleen vormvast, maar ook onderhoudsvriendelijk dankzij de antistatische folie. Tot slot biedt Profel keuze uit een ruim kleurenpalet, waaronder ook nieuwe houtimitaties als grijze eik, of een folie met ruwe textuurkleuren (aluminiumlook).

  • Diepte kaders: Lumo 80 mm, Lumobloc 120 mm en Lumoslide 147 mm (hefschuifraam)

  • Uw=0,71 W/m2K voor de kozijnen, 0,86 W/m2K voor de deuren en hefschuifkozijnen

  • Optioneel HVP: rechte hoekverbindingen 90°, een specifieke afwerking waardoor het kozijn nauwelijks van een houten kozijn te onderscheiden is

  • Drie dichtingen in zowel kozijnen en deuren bieden bescherming tegen wind, water en stof en zorgen voor een zeer goede akoestische isolatie

  • ATG- en SKG-gekeurd