Remontabel Metal Stud wandsysteem

Met de introductie van Gyproc LOOPD® zijn alle Gyproc wanden opgebouwd met gipskartonplaten remontabel en kunnen de verschillende bouwdelen opnieuw worden gebruikt.

Remontabel Metal Stud wandsysteem | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

De prestaties op het gebied van brand, geluid en stabiliteit blijven gegarandeerd. De bouwmaterialen van nu, worden ook de bouwmaterialen van later.

De voegafwerking van het Gyproc LOOPD® wandsysteem is na gebruik van de wand losmaakbaar. Op deze manier worden de schroeven zichtbaar en kan de Metal Stud® wand eenvoudig worden gedemonteerd voor hergebruik of recycling.

De mate van hergebruik is afhankelijk van het type en de staat van demontage. Standaard Gyproc gipskartonplaten zijn 1 tot 2 keer herbruikbaar, de sterkere DuraGyp gipskartonplaat is ca. 3 keer herbruikbaar en de zeer robuuste HABITO® gipskartonplaat is ca. 5 keer herbruikbaar. Gyproc Metal Stud® profielen kunnen ca. 3 keer opnieuw worden gebruikt.

De prestaties op het gebied van brand, geluid en stabiliteit blijven gegarandeerd bij schroefgaten in de gipskartonplaten. Na gebruik zijn alle onderdelen volledig recyclebaar.

Van ieder systeem is een BIM-object beschikbaar in de Gyproc BIM plug-in. Deze unieke plug-in is beschikbaar voor Revit (2019, 2020, 2021 en 2022) en Archicad (23, 24 en 25). 

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen