Ruim 40% minder CO2

14-12-2022
Ruim 40% minder CO2

Om te voldoen aan de groeiende marktvraag en om de milieueffecten van zijn productieprocessen te minimaliseren, lanceert AGC Glass Europe Low-Carbon Glass, dat een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk heeft.

Ruim 40% minder CO2

‘In 2022 - het jaar dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationale Jaar Van Het Glas - heeft AGC glas en onze passie voor dit edele materiaal in de schijnwerpers gezet. Ook hebben we in de loop van het afgelopen jaar een belangrijke stap gezet in de richting van klimaatneutraliteit en kunnen we nu met groot genoegen 2022 afsluiten met de lancering van ons Low-Carbon Glass, om klanten glas te bieden dat - vanaf de winning van grondstoffen tot het uiteindelijke plaatsen - ruim veertig procent minder CO2 produceert dan ons standaard floatglas,’ aldus Davide Cappellino, President van AGC Architectural Glass Europe & Americas Company.

Om deze indrukwekkende CO2-reductie te bereiken, werd elke schakel in de waardeketen nauwgezet onder de loep genomen en aangepakt. Dit hield onder meer in dat de directe CO2-uitstoot van de processen voor glasproductie werd beperkt en dat alle CO2-emissies als gevolg van de opwekking van elektriciteit, de toeleveringsketen vóór alle processen en andere indirecte emissies werden verminderd.

Low-Carbon Planibel Clearlite is verkrijgbaar voor de belangrijkste functionele beglazingsproducten van AGC.