Ruim 7.200 bezoekers

16-11-2017
Ruim 7.200 bezoekers

Ruim 7.200 bezoekers


Schilder, Glas & Afbouw Vakdagen (S.G.A. Vakdagen) werd op 7, 8 en 9 november bezocht door 7.280 professionals. Zij kwamen in contact met 180 exposanten. Dit jaar had de beurs een primeur met het Afbouwplein waar de leveranciers van AfbouwUniQ de handen in één sloegen om samen boeiende en innovatieve producten te presenteren voor de afbouwbranche.
De exposanten van S.G.A. Vakdagen in Gorinchem lieten weten positief terug te kijken op de drie daagse vakbeurs. Met name de kwaliteit van de bezoeker was erg hoog en zorgde ervoor dat de deelnemers goede gesprekken hebben gevoerd en veel nieuwe leads konden genereren. Volgens organisator Sanne Kanter gaven exposanten aan dat de bezoekerskwaliteit ten opzichte van vorige edities was toegenomen. “Ook hebben we positieve reacties ontvangen op de samenwerkingsverbanden met onder andere Copagro, AfbouwUniQ en het Glasplein. We kijken nu al uit om de plannen te smeden voor de volgende editie.”
Kanter: “Het enthousiasme onder deelnemers was zo groot dat in totaal 45 exposanten zich direct hebben ingeschreven voor 2018. Dat is meer dan 25 procent en daar zijn wij erg tevreden mee. Ook veel grote A-merken hebben zich nu al verbonden aan de 2018-editie. Daarmee is een stevige basis gelegd voor volgend jaar.”
www.sgavakdagen.nl

Spuitfolie
HSProtect is een snel drogende beschermfolie, die materialen beschermt tijdens constructie, productie, transport en opslag. De producten zullen niet langer beschadigen, vlekken, krassen, verweren en/of verkleuren. De vloeibare coatings kunnen gemakkelijk worden aangebracht met een airless spuitpistool, een verfborstel of een verfrol. Of het kan automatisch worden aangebracht door industriële spuitrobots. Na het drogen kan de film gemakkelijk in één beweging verwijderd worden. HSProtect is beschikbaar in gekleurde en transparante versies. De coating op waterbasis, uit één component, is ontworpen voor bescherming van oppervlaktes zonder aantasting van de onderliggende laag. Tijdens het drogen vormt HSProtect zich naar een sterk, elastisch en slijtvaste filmlaag. Het biedt een hoge weerstand en kracht zonder veel ruimte in te nemen. Bij het verwijderen laat het geen residu en stof achter.  HSProtect kan worden gebruikt om alle niet poreuze materialen te beschermen Er zijn zelfs enkele poreuze materialen te beschermen met HSProtect, zoals beton, natuursteen, hout, etc.
www.hsprotect.nl

Beter dan verdunnen
De FlowControl warmt je verf op tot de ideale verwerkingstemperatuur. Daardoor verwerk je de verf precies zoals bedoeld door de verfproducent, met de ideale glans en optimale bescherming. Een verffabrikant geeft aan bij welke temperatuur zijn verf het beste verwerkt kan worden. Is de temperatuur lager, dan neemt de viscositeit van de verf toe, die stroperiger wordt. Verdunnen kan, maar het leidt wel tot glansverlies en een dunnere verflaag. Alleen met de FlowControl benut je de kwaliteit van je verf optimaal zonder toevoegingen. Bij koud weer is de verf vaak dikker dan wenselijk. Aanbrengen kost meer moeite en zeker bij het snijden en aanbrengen in randen en hoekjes is de verf dan te dik om goed over het oppervlak te uit te vloeien en in de structuur van de ondergrond opgenomen te worden. Te dik aangebrachte verf zal problemen met de doordroging veroorzaken met nare effecten als schroeien en sinaasappelhuid tot gevolg.
www.go-paint.com

Magnetische muur
MagneetPleister is een hoogwaardige sierpleister die wanden gemakkelijk en snel magnetisch maakt. MagneetPleister maakt elke wand magnetisch in een mum van tijd. In elke vorm die u wilt! MagneetPleister is aanzienlijk sterker dan reguliere MagneetVerf. Een laag van MagnetPleister is sterker dan drie lagen van MagneetVerf. Één neodymium magneet MagneetPleister kan maximaal 28 pagina’s A4 vasthouden. Dat maakt de sierpleister met name geschikt voor ruimtes waar meerdere objecten vaak moeten worden opgehangen. Op het werk, maar ook gewoon thuis! Gebruik MagneetPleister als basis en verf dan de muur in elke gewenste kleur en vorm. Of gebruik het als ferromagnetische behanglijm om glasvezelbehang te hechten, bijvoorbeeld. Met MagnetPleister kunt u gemakkelijk elke muur multifunctioneel en flexibel maken. MagneetPleister is ook heel goed te combineren met SketchPaint PRO, waardoor de oppervlakken niet alleen sterk magnetisch zijn, maar ook beschrijfbaar met whiteboard markers.
www.magneetverf.nl

Sfeervol hard en glad
Designstone is een decoratieve afwerking voor wand, vloer en meubels. Door de unieke samenstelling, op basis van kalksteen, heeft Designstone uitgebreide toepassingsmogelijkheden. Deze erg harde pleister creëert een warme sfeer. De Designstone afwerking zal het uiterlijk hebben van beton/natuursteen met iets reliëf en verschillende kleurschakeringen.De wand wordt met Designstone aantoonbaar harder, zichtbaar gladder en meetbaar sterker. De gekleurde afwerking wordt door een pleisterlaag aangebracht. Het is gemakkelijk te verwerken en heeft daarom een aantal zeer grote voordelen zoals zeer strakke en gladde afwerking, zo goed als in iedere kleur te maken, past in ieder interieur, geschikt voor binnen gebruik, sterk en duurzaam, eenvoudig schoon te houden, uniek qua kleur en structuur en luxe uitstraling door natuurlijke looks van het natuursteen. Designstone is ook toepasbaar op de wanden in de douchehoek, maar ook in bijvoorbeeld een sauna. Wanden zijn met Designstone erg hygiënisch en bovendien gemakkelijk schoon te houden. Geen voegen die vuil worden of andere ongemakken.
www.designstone.nl

Houten nagel
De Lignoloc is een nagel van hout die zonder voorboren in hout kan worden geschoten. De Oostenrijkse fabrikant van bevestigingsmiddelen Beck maakt de houten nagels van geïmpregneerd beukenhout. Aan de onderkant bevindt zich een punt, een kop ontbreekt. Maar het nog geen 4 millimeter dikke staafje kan de krachten aan die bij het pneumatisch inschieten vrijkomen. Door de warmte die ontstaat terwijl hij zich in het hout boort, vormt zich een soort lasverbinding doordat het impregneermiddel en het lignine, het materiaal dat hout haar sterkte geeft, plaatselijk versmelten (foto). Door gebruik van de Lignoloc vormt zich geen koude- of warmtebrug en de nagel kan niet roesten. Ook kunnen vloerdelen, gevelplaten of andere houten bouwdelen die zijn verbonden met de Lignoloc nagels gemakkelijk nabewerkt kunnen worden. Zagen, schaven of frezen lopen er niet op vast. Press Hechttechniek levert de nagels op grote rollen die passen in het bijbehorende pneumatische pistool.
www.phtd.nl

Geventileerd masker
Gewone wegwerpmaskers worden warm en zweterig bij langdurig gebruik. De AIR+ Micro Ventilator zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur in het AIR+ masker 4oC lager is dan in een normaal wegwerpmasker. U kunt het masker dus langer dragen zonder dat het ongemakkelijk voelt. Het masker kan aan de vorm van het gezicht worden aangepast en verhoogt het comfort. Een ander probleem is de ophoping van koolstofdioxide in het masker. Het CO2-niveau in een gewoon masker kan tot 100 keer hoger zijn dan dat in de lucht buiten het masker. Die CO2 wordt heringeademd en kan hoofdpijn, duizeligheid en een algemeen gevoel van onbehagen veroorzaken. De AIR+ Micro Ventilator voert ook de CO2 af. De ventilator kan gemakkelijk worden opgeladen via micro USB. Een volledige oplaadbeurt duurt een uur en biedt twee en een half uur actief gebruik. De microventilator is eenvoudig schoon te vegen en ontworpen voor dagelijks gebruik.
www.airplus-europe.com

Veelzijdig
De Ripstaal Binnen Bouwplaat® is een kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige bouwplaat op basis van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) met aan beide kanten een glasvezelweefsel dat is ingebed in een cementmortel uit polymeer. De honingraatstructuur van de toplaag zorgt voor een uitstekende hechting. De optimale hechtingseigenschappen, het draagvermogen van 62 kg/m2 en de waterbestendigheid maken deze bouwplaat zeer geschikt als ondergrond voor tal van binnentoepassingen, zoals stucwerk, betegelen, schilderen, etc. op wanden en vloeren, ook in vochtige ruimtes De samenstelling van de Ripstaal Binnen Bouwplaat® zorgt voor een zeer hoge mechanische bestendigheid en uitstekende (geluids)isolatie. De bouwplaat is stijf en relatief licht, waardoor deze goed hanteerbaar is voor één persoon. De bouwplaat is bovendien gemakkelijk te bewerken met mes of zaag. De Ripstaal Binnen Bouwplaat is lichtgewicht, bestand tegen sterke druk- en trekkrachten, waterbestendig en milieuvriendelijk, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, biedt maximale hechting, uitstekende (geluids)isolerende eigenschappen en een draagkrachtige ondergrond, is kant en klaar voor elke gewenste afwerking en verkrijgbaar in diverse afmetingen
www.ripstaal.nl

Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers
Ruim 7.200 bezoekers