Ruim 73.000 bezoekers op de Dag van de Bouw 2024

Algemeen 10-06
Foto: Dick de Jager
Foto: Dick de Jager

Zaterdag 8 juni 2024 openden 154 bouw- en infraprojecten hun bouwhekken voor de 17e editie van de Dag van de Bouw. Dit werd enthousiast ontvangen en ruim 73.000 Nederlanders maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op bouwplaatsen die de rest van het jaar alleen toegankelijk zijn voor bouwers.

Foto: Dick de Jager
Foto: Dick de Jager

Bezoekers werden verwelkomd bij diverse bouw- en infraprojecten en kregen uitleg over de energietransitie, nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De bouwsector is dagelijks bezig met een immense bouwopgave om ons land bereikbaar en veilig te houden en toekomstbestendig te maken.

Foto: Dick de Jager
Foto: Dick de Jager

Een mooi project kiezen was niet eenvoudig, aangezien er een enorme diversiteit aan bouwprojecten open was. Zo konden bezoekers in Rotterdam over het viaduct van het Terbregseplein lopen. Boven op het viaduct hadden ze zicht op één van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt.

Divers aanbod op Dag van de Bouw

Op het strand van Velsen kon jong en oud zien hoe windparken op zee aangesloten worden. Op het Binnenhof in Den Haag kregen bezoekers een unieke rondleiding door de verbouwing van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State. In Twello kon men rondlopen in een nieuwe energieneutrale brandweerkazerne. In Kampen was de mogelijkheid om over de bodem van een toekomstige sluis te lopen en in Nieuw-Bergen zag je hoe een dijk versterkt wordt! En dat was maar een kleine greep uit het mooie aanbod.

Fotocredits Dick de Jager