Ruimtebesparende scheidingswanden

Dankzij de introductie van twee nieuwe TECEprofil-componenten maakt TECE het nu mogelijk om scheidingswanden met een diepte van slechts 69 mm (inclusief 2 x 18 mm bekleding) te installeren.

Ruimtebesparende scheidingswanden | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Ruimtebesparende scheidingswanden | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Met deze nieuwe smalle scheidingswanden komt TECE tegemoet aan de wens van veel klanten voor een ruimtebesparende oplossing op plekken waar geen armaturen zijn gepland: bijvoorbeeld als eenvoudige inbouwwand bij het toilet of als scheidingswand voor de doucheruimte.

Voorheen stonden de montagerichtlijnen van TECEprofil alleen een minimale dikte van 206 mm toe voor de constructie van enkelzijdige, halfhoge wanden, omdat deze bij eenzijdige bevestiging een overeenkomstig brede steunpoot nodig hebben.

Scheidingswanden geplaatst met een enkele profielbuis

Hiervoor heeft TECE een nieuwe dubbele beugel en een nieuwe insteekbeugel ontwikkeld. Deze maken het mogelijk om met een enkele profielbuis een scheidingswand te plaatsen die alleen aan de onafgewerkte vloer en een massieve wand wordt bevestigd. Hierdoor kan de installateur smalle scheidingswanden creëren die tot twee meter hoog zijn vanaf de afgewerkte vloer, en tot 1,4 m breed vanaf de massieve wand.

Ondanks de smalle constructie zijn de wanden zo stabiel ontworpen dat ze alle uitdagingen in de badkamer ruimschoots aankunnen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen