Slimmer werken: een andere kijk op bedrijfssoftware

#afbouw 12-02-2021
Slimmer werken: een andere kijk op bedrijfssoftware

Door middel van een open blik en flexibele samenwerking voorbereid zijn op de slimme toepassingen van morgen. Dát is waar het bij Gilde software om draait. Met haar modulaire bedrijfsautomatisering helpen zij schilders- en onderhoudsbedrijven meer grip te krijgen op hun projecten n daardoor meer rendement te behalen. 
Slimmer werken: een andere kijk op bedrijfssoftware
One size does not fit all
Gilde biedt EPR-bedrijfssoftware aan. Branchemanager Henk Jan Buddingh: “Maar zelf spreken we liever van Open Software; een solide basis, verder uit te breiden met een grote, flexibele schil.”
Met ruim 25 jaar ervaring in de schilderbranche en maar liefst 1.500 klanten in Nederland, kent Gilde als geen ander de diversiteit van deze sector. Zo heeft een bedrijf dat zich richt op resultaatgericht vastgoedonderhoud hele andere behoeftes qua automatisering en projectbewaking dan een regulier schildersbedrijf.
Buddingh: “Per klant brengen we wensen en behoeften in kaart en kijken we wat er naast de Gilde basis verder nog nodig is aan verdiepende automatisering. Functies die voor de één te licht zijn, zijn voor een ander juist te uitgebreid. We zoeken naar de perfecte oplossingen. Het systeem moet echt voor de klant werken, niet andersom.”

Open samenwerking
Het hart van het ‘Gilde ERP systeem’ is software om standaard bedrijfsprocessen te automatiseren en digitaliseren, van calculatie tot en met boekhouding en alles daartussen. Naar wens kan Gilde de automatisering opschalen met diverse expertoplossingen. Deze ontwikkelt Gilde niet allemaal zelf. Daar hebben ze specialistische partners voor.
Buddingh: “Wij kiezen bewust voor een open samenwerking met diverse ándere specialisten in de branche. Zo realiseerden wij samen onder andere naadloze gegevensuitwisseling met portalen van groothandels en opdrachtgevers, en bieden we naast onze eigen online-werkbon bijvoorbeeld ook twee andere mobiele oplossingen aan. Welke oplossing het beste bij een bedrijf past is afhankelijk van of je tien werkbonnen per week moet verwerken of honderden.” 

Klaar voor de toekomst
Andersom kunnen klanten ook actief meedenken over het systeem. Zo is samen met een aantal vastgoedonderhoudsbedrijven de module Project Direct ontwikkeld. Met Project Direct boeken vakmensen zelf eenvoudig online hun uren en kan de projectvoorgang real-time worden bijgehouden.
Buddingh: “Een nog recenter voorbeeld is de samenwerking met Bouwdelen.nl: een online database met alle eenheidsprijzen en materiaalverbruik van alle werkzaamheden, die bij het renoveren kunnen voorkomen. Zo word je van samenwerken allemaal beter en staan we klaar voor de slimme toepassingen van morgen!”

Slimmer werken: een andere kijk op bedrijfssoftware