Speciale schroeven voor de montage van houten geveldelen

Speciale schroeven voor de montage van houten geveldelen

Houten geveldelen worden vanwege hun natuurlijke en warme uitstraling steeds meer gebruikt in de bouw. Heco-Schrauben heeft voor de montage van houten geveldelen een speciale voldraadschroef in twee varianten ontwikkeld. Deze Heco-Topix-plus gevelschroeven hebben een speciale schroefkop, schroefdraad en punt, waarmee houtdelen snel, robuust en netjes kunnen worden vastgezet. Omdat de geveldelen gefixeerd worden door de schroefdraad is de verbinding sterker en zijn er minder schroeven nodig.

Speciale schroeven voor de montage van houten geveldelen

Voor de montage van houten geveldelen is niet alleen een veilige, economische en duurzame bevestigingsoplossing nodig, maar de bevestiging moet ook kosmetisch verantwoord zijn. De gepatenteerde gevelschroeven van Heco-Schrauben hebben een aantal eigenschappen die de schroeven volgens de fabrikant bij uitstek geschikt maken voor het vastzetten van houten geveldelen. De schroef heeft een schroefdraad met ‘MagicClose-effect’: dankzij de variabele spoed van de schroefdraad worden de houten geveldelen stevig tegen de constructie aangetrokken, zonder dat ze voorgespannen moeten worden. De onderdelen worden dus gefixeerd met behulp van de schroefdraad en niet met de kop, waardoor de schroef een hogere belasting aankan en zelfs niet loslaat als het hout uitzet of krimpt.

Speciale schroeven voor de montage van houten geveldelen

Minder schroeven

Omdat de schroeven een hogere belasting aankunnen, kan men met minder schroeven volstaan. Bovendien maakt de variabele voldraadspoed het gebruik van kortere schroeven mogelijk. De vuistregel is dat ze twee keer zo lang moeten zijn als de dikte van de geveldelen. Deeldraadschroeven moeten een lengte van ongeveer drie keer de dikte van het bouwdeel hebben.

Dankzij de Heco-Drive kunnen de schroeven met één hand ingedraaid worden. Door de conische vorm van het bitje blijven de schroeven zonder magneet stevig op het bit vastzitten.

Twee varianten

De Heco-Topix-plus gevelschroef, die leverbaar is in lengtes van 50-80 mm, heeft twee varianten, die allebei gemaakt zijn van roestvrij staal A2: een schroef met een kleine lenskop voor een strakke afwerking en een goede afvoer van water en een variant met een nog kleinere kop. Deze verzinkt beter in het hout en is erg geschikt voor de plaatsing aan randen. Dankzij de freesribben onder de kop ontstaan er geen rafels bij bet indraaien van de schroef. De beide schroeven hebben bovendien een speciale punt, die voorboren overbodig maakt en die het splijten van het hout voorkomt.

Online seminar

Heco-schrauben heeft voor de vakman online seminars ontwikkeld over de professionele montage van houten geveldelen. De seminars gaan in op de eigenschappen en toepassingen van houten gevels en laten de technische aspecten van schroefoplossingen zien. Meer informatie over de trainingsprogramma’s is te vinden op www.heco-schrauben.de/akademie.