Spinhoogwerker op pontons

07-11-2022

Bij Slot Loevestein zette Hoogwerkservice in samenwerking met Schildersbedrijf Verhoeven Giessen BV de RA31 spinhoogwerker in voor schilderwerkzaamheden. Vanwege de beperkte toegankelijkheid rondom het slot is er gekozen om de hoogwerker op pontons in het water te zetten, een hele uitdaging.

Door middel van een verreiker en een kniklader zijn de pontons in het water geplaatst en aan elkaar gekoppeld. Vervolgens is de hoogwerker op het ponton geplaatst. Met deze combinatie waren alle kozijnen bereikbaar voor de schilders.

Spinhoogwerker op pontons

Na een werkbezoek op locatie en een aantal metingen is er een plan bepaald om een geschikte hoogwerker op locatie te krijgen. Uiteindelijk is er voor gekozen om een ponton op te bouwen en daarop een spinhoogwerker op te plaatsen.

Op de eerste dag van het project zijn er 15 pontons met de kniklader naar de rand van de gracht gebracht. Deze zijn vervolgens met de verreiker in het water gelegd. Daarna zijn deze aan elkaar vastgemaakt zodat er genoeg ruimte was om er een spinhoogwerker op te zetten. Uiteindelijk is het ponton met hoogwerker naar de juiste plek gevaren.