SPRA Award voor Renolit Alkorplan

Algemeen 11-06
SPRA Award voor Renolit Alkorplan

Renolit Alkorplan roofing products heeft de prestigieuze Single Ply Roofing Association Award (SPRA) 2024 heeft ontvangen in de categorie ‘Beste detailafwerking’ voor zijn bijdrage aan het Gradel Quadrangles, het nieuwe gebouw van de universiteit van Oxford waarvoor Augmented Reality (AR) en Artificial Intelligence (AI) werden ingezet voor een beter projectresultaat.

SPRA Award voor Renolit Alkorplan

Het project Gradel Quadrangles is een ambtieus nieuwbouwcomplex van drie verdiepingen hoog, gebouwd rond een rechthoekig binnenplein, met studentenhuisvesting, onderwijsfaciliteiten, een portiersloge en een opvallende toren van 21,5 m hoog. Een belangrijk aandachtspunt van dit project was dat het wou aansluiten bij de doelstelling van New College om in 2035 koolstofneutraal te zijn. Daarom werd het oorspronkelijke dakontwerp met spuitbeton herbekeken en gewijzigd naar een duurzamere oplossing.

SPRA Award voor Renolit Alkorplan

RENOLIT ALKORPLAN voor de dakafdichting

Voor de cruciale taak van dakafdichting werd gekozen voor het Renolit Alkorplan F membraan in combinatie met het innovatieve Renolit Alkorplan Solar bevestigingssysteem om de op maat gemaakte tegels vast te maken.

SPRA Award voor Renolit Alkorplan

Door de complexe geometrie van het dak waren drie isolatielagen nodig, te beginnen met een basislaag van 105 mm, gevolgd door twee opeenvolgende lagen van 60 mm. De dunnere tweede en derde laag waren cruciaal voor het vloeiende ontwerp en de prachtige, glooiende rondingen van het dak.