Steigertraining voor leerlingen Nuborgh College

09-11-2022
Steigertraining voor leerlingen Nuborgh College

Leerlingen van klas 3 en 4 van Nuborgh College Oostenlicht in Elburg kunnen sinds kort in de praktijk oefenen met het veilig opbouwen én afbouwen van een aluminum rolsteiger.

Steigertraining voor leerlingen Nuborgh College

Een enthousiaste vader – werkzaam bij Yelloo in Hattemerbroek – zag het belang om de leerlingen met het BWI-profiel (Bouw Wonen Interieur) kennis te laten maken met steigers. Yelloo verhuurt steigers en steigermateriaal, personen-goederenliften en hangbruginstallaties, die ingezet worden door vakmensen voor het verrichten van werkzaamheden op hoogte.

Voor deze informatieve en praktijkgerichte kennismaking, schenken Yelloo en Altrex een aluminium rolsteiger aan de school. Auke Oosten (Coördinator Technische Beroepsprofielen), van het Nuborgh College stond verbaasd te kijken toen ‘opeens’ een steiger op het schoolterrein stond. Onder bezielende begeleiding van experts van Yelloo en Altrex, hebben de leerlingen Flip Blaauw, Simon Bakker en Niels Broekhuis de cursus succesvol afgerond. Met de handleiding in de hand én de laatste regelgeving in gedachten, is de steiger volledig én veilig opgebouwd.

Wat volgt is een jaarlijkse keuring van de geleverde materialen, waarbij – in geval van gebruikerssporen – deze worden hersteld of vervangen.

De circa 60 leerlingen krijgen jaarlijks een meeloopdag bij zowel Altrex als Yelloo om kennis te maken met het bedrijfsleven.