Sterrenchef in verffabriek

De SKYLT Sealer en de STEP Parketlak 1K Ultramat behoren tot de meest recente innovaties van het laboratorium van RIGO Verffabriek in IJmuiden. Aan het hoofd staat Magda Neven. Zij vergelijkt het werken met haar team met koken.
Sterrenchef in verffabriek | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Sterrenchef in verffabriek | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
“We ontwikkelen de grondstoffen niet maar weten precies wat we moeten doen om ze samen te stellen tot een goed product”, verklaart het Hoofd Laboratorium in een interview met Parketblad. Volgens haar is SKYLT is al jaren ongeëvenaard op het gebied van onzichtbare bescherming van parketvloeren. “We ontwikkelden een sealer die het oppervlak waterafstotend maakt. Hierdoor is de onzichtbare lak nu ook te gebruiken op minerale ondergronden. De nieuwe STEP Parketlak heeft een ultramatte uitstraling en is extreem makkelijk in gebruik. Voor ons de perfecte aanvulling op onze 1K parketlakken.”
 
Onderzoeker
Neven ziet zichzelf het liefst als onderzoeker. “Ik vind het leuk om in oplossingen te denken. Tijdens mijn werk dien ik goed te kunnen analyseren. Gelukkig beschik ik over de nodige chemische kennis. Het geeft me veel plezier om verfproducten, dus ook lakken en oliën voor houten vloeren, objectief te testen en daarna zelf met de testresultaten goede keuzes te maken. Het leukst om te doen is om een exotische grondstof uit te proberen die normaliter niet wordt gebruikt voor vloerolie of lak. Ik ben altijd nieuwsgierig wat deze grondstof doet, welke eigenschappen deze ontwikkelt en wat ik eraan kan toevoegen.”
 
Het volledige interview met Magda Neven is te lezen in Parketblad nr11

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen