Super schilder

#Tuinvak 08-08-2019
Super schilder

Dertig nationaal kampioenen vertegenwoordigen Nederland tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen', dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Eerder dit jaar werden de winnaars geselecteerd tijdens de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes.
Super schilder
Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen werden de deelnemers de afgelopen tijd klaargestoomd voor de wereldcompetitie in vakmanschap. In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen).

Team
Deelnemende schilder Job Budding komt uit Kesteren en is negentien jaar oud. Hij gaat naar school op het ROC Rivor. ‘Doe het met passie of doe het helemaal niet’, luidt zijn motto. Tijdens de wedstrijd komen er verschillende vaktechnische vaardigheden aan bod die zo nauwkeurig mogelijk en onder tijdsdruk uitgevoerd moeten worden.

Vakwerk
De werkzaamheden bestaan onder andere uit schilderen, behangen, tekenen/penselen en spuitwerk. “Wat mijn vak mooi maakt is dat je mensen er een blij gevoel door kan geven, bijvoorbeeld als je ergens heel goed je best op hebt gedaan en je zet iets strak neer”, zegt Job. “Het geeft dan een voldaan gevoel als je terugkijkt op een mooi stukje vakwerk!”

Conferentie
In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld.

Super schilder