Tegels met architectonische inspiratie

Tegels met architectonische inspiratie

WOW Design keramische tegelstudio heeft haar nieuwe CASBAH collectie gelanceerd. Deze serie keramische tegels is een knipoog naar de kleuren en geometrische vormen van het project dat bekend staat als 'La Muralla Roja' (Rode Muur), het werk van de veelgeprezen architect Ricardo Bofill, en dat vandaag de dag een viraal fenomeen is geworden. 

Tegels met architectonische inspiratie

'La Muralla Roja' (Alicante, Spanje) is een van de meest intrigerende gebouwen van de Spaanse architectuur, gekenmerkt door een grootte, kleuren en vormen die gegarandeerd de hoofden doen draaien.

Tegels met architectonische inspiratie

De  Casbah-collectie is verkrijgbaar in een reeks kleuren in lijn met dit architecturale complex, dat soms overeenkomt met en op andere contrasteert met de blauwe tinten van de Middellandse Zee en de groene tinten van de natuur. De kleuren van de collectie variëren van natuurlijke tinten zoals talk, zand, hemelsblauw en roze, tot diepere tinten zoals indigo en roodachtig terracotta. 

Tegels met architectonische inspiratie

Combineerbare keramische tegels

Deze collectie is verkrijgbaar in twee versies: gladde oppervlaktetegels en volumetrische tegels. Beide versies hebben een matte afwerking die extra glad aanvoelt en het licht niet weerkaatst.

De 3D-tegels in  de Casbah-collectie doen denken aan de geometrische vormen van 'La Muralla Roja' en de huizen die worden beschermd door het roodgekleurde fort. De combinatie van bruggen, trappen en loopbruggen gevormd door geometrische vormen, breekt de symmetrie en creëert het gevoel in een doolhof te zijn.

De gladde en volumetrische tegels worden ad hoc gecombineerd  om gepersonaliseerde ruimtes te creëren die een gevoel van beweging geven. De collectie bestaat uit vierkante tegels in 12,5x12,5 cm formaat, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in alle ruimtes en talloze combinaties en geometrische patronen bieden.