Tijdbesparing bij lage temperaturen

De BIO FLEX™ COOL van Repair Care is te gebruiken voor elk type houtreparatie bij temperaturen tussen 0 en 20ºC, zowel binnen als buiten. Denk aan het herstel van houtrot en -aantastingen bij kozijnen en deuren en de renovatie van houtconstructies.

Tijdbesparing bij lage temperaturen | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Een kleine reparatie is bij 10ºC na 15 uur schuur- en overschilderbaar en bij 5°C na 20 uur. Ter vergelijking: bij een gelijke reparatiegrootte met de DRY FLEX® 4 kun je na 28 uur aan de slag met het schuur- en schilderwerk bij 10°C en na 40 uur bij 5°C. Het gebruik van de BIO FLEX™ COOL kan dus een tijdwinst van één tot twee dagen opleveren voor het afwerken van je klus.

De naam van het product geeft het al weg: een bijkomend voordeel van de BIO FLEX™ COOL is de duurzame samenstelling. Het product bestaat voor 35% uit hernieuwbare grondstoffen zoals cashewnootschillen. Het onafhankelijke TÜV Austria testte het product uitvoerig en gaf hiervoor het ‘OK biobased’-certificaat af. Dit betekent dat het gebruik van de BIO FLEX™ COOL naast tijdwinst een besparing van CO₂-uitstoot oplevert.

De epoxy is zeer gemakkelijk te doseren met het high-performance doseerpistool en strak te modelleren.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen