Totaallift: al vijf jaar hoogwerker-specialist

Als expert in de schilders-, glas- of afbouwbranche weet je hoe handig een hoogwerker kan zijn. Bij Totaallift weten ze dit ook en daarom specialiseren zij zich inmiddels al vijf jaar in machines die het werk in deze branches een stuk makkelijker maken.

Foto: Wouter Borre
Totaallift: al vijf jaar hoogwerker-specialist | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Hoe het begon

Esther Borre-Nijland en haar broer Tom zijn de derde generatie aan het roer van familiebedrijf Nijland Service. “Onze opa begon zo’n 75 jaar geleden met het bedrijf, dat later werd overgenomen door mijn vader. Inmiddels hebben wij het stokje overgenomen. Als grondverzetmachinespecialist waren we natuurlijk niet onbekend met hoogwerkers. Er kwam steeds meer vraag naar, zeker toen de markt en de Arbo-wet veranderden. Mensen stapten massaal over van ladders naar hoogwerkers.” Vanwege het grote succes besloten broer en zus de hoogwerkers onder de naam Totaallift aan te bieden. Het zusterbedrijf van Nijland Service bestaat nu vijf jaar en richt zich op de verkoop en onderhoud van hoogwerkers en interne transportmiddelen. “De vraag naar hoogwerkers is sinds onze start in 2018 alleen maar toegenomen.”

Groot zijdelings bereik

Totaallift is importeur van Platform Basket en AlmaCrawler, regio-importeur van EP Equipment en leverancier van Magni en Bravi; er is voor ieder wat wils. “Zo heeft AlmaCrawler een perfecte machine voor dak- en wandbeplaters en is de spinhoogwerker van Platform Basket speciaal ontwikkeld voor schilders. De spinhoogwerker is smal, relatief licht en heeft een groot zijdelings bereik. Wij leveren de spinhoogwerker compleet met lucht- en wateraansluiting in de bak, jerrycan en haspel. De schilder kan, na bijbehorende hoogwerker-training, direct aan de slag. Tot slot denken wij mee in de financiering en verzekering en bieden wij zelfs een verdienmodel voor schilders. De gehele service onder één dak; dat is het idee.”