Uniek gebouw met unieke uitstraling

#afbouw 17-07-2019
Uniek gebouw met unieke uitstraling

EUROLACKE leverde de poedercoating voor de gekleurde streepjescodes, de zogenaamde vinnen, op de witte gevel van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Loodrecht kijkend op de gevel lijkt het gebouw helemaal wit maar vanuit andere posities ontstaat een kleurrijk gevelbeeld.  
Uniek gebouw met unieke uitstraling
In het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht wordt kennis op het gebied van zorg en onderzoek op het hoogste niveau gebundeld. Het Prinses Maxima Centrum is met een oppervlakte van 45.000 m2 het grootste kinderoncologische centrum in Europa. Zo'n uniek gebouw verdient een unieke uitstraling.$Het gebouw, ontworpen door LIAG Architecten, opende haar deuren op 18 mei 2018. Wat het meest opvalt aan het gebouw is de witte gevel met rondom vele speelse kleuraccenten. Loodrecht kijkend op het gebouw lijkt het gebouw helemaal wit maar vanuit andere posities ontstaat een kleurrijk gevelbeeld.
Gekleurde streepjescodes
De kleur is bepaald door de associaties die een ziekenhuis oproept. De witte gevel verwijst naar de witte jassen die de zorgprofessionals dragen. De gekleurde, verticale banden verwijzen naar de gekleurde streepjescodes waarmee dna-wetenschappers werken. Het gebouw straalt door de vele kleuren optimisme en warmte uit. Perfect passend bij een gebouw waarbij de aandacht volop uitgaat naar het kind en het gezin. 

SuperDurable poedercoating
Samen met Efté coating uit Eindhoven heeft EUROLACKE gezorgd voor de oppervlaktebehandeling van de gekleurde streepjescodes, de zogenaamde vinnen. Speciaal voor dit project zijn 25 specifieke SuperDurable kleuren in een matte uitvoering ontwikkeld en geproduceerd. 
De SuperDurable poedercoatings worden veelvuldig toegepast op aluminium en stalen architecturale componenten en kenmerken zich door maximaal glansbehoud en kleurvastheid. De poedercoatings voldoen aan kwaliteitslabels Qualicoat Class 2 en GSB Master.
Voor dit schitterende project was het belangrijk om een speelse, warme uitstraling te creëren. EUROLACKE is er bijzonder trots op een bijdrage te hebben geleverd aan het kleurrijke eindresultaat.

Uniek gebouw met unieke uitstraling
Uniek gebouw met unieke uitstraling