Vervoer je steiger veilig

Misschien heb je binnenkort wel meerdere klussen op de planning staan, of ben je gewoon op zoek naar een makkelijke manier om je steiger te vervoeren. Dat kan met een steigertransporter, maar een steigeraanhanger heeft veel meer voordelen. 
Vervoer je steiger veilig | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Vervoer je steiger veilig | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Vervoer je steiger veilig | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Met een steigeraanhanger kun je veilig je steiger vervoeren, zonder dat deze wordt beschadigd. Maar er zijn nog meer voordelen. Moet je bijvoorbeeld meerdere steigers vervoeren? Dan kun je met een steigeraanhanger de steigers in één keer vervoeren. Daarnaast kun je in één oogopslag zien of de steigers compleet zijn en is de kans klein dat er onderweg onderdelen van de aanhanger afvallen. Ook kan een steigeraanhanger worden gebruikt als opslag voor de steiger wanneer deze niet wordt gebruikt.
Welke steigeraanhangers
Wil je een steigeraanhanger bestellen? Houd er dan rekening mee dat er verschillende soorten steigeraanhangers zijn. Zo heb je een aanhanger inclusief steiger, waarbij de aanhanger speciaal is gemaakt voor het type steiger. Dat betekent dat je heel makkelijk kunt zien of de steiger compleet is. Heb je al een steiger? Dan kun je gaan voor een losse steigeraanhanger. Deze zijn vaak voor verschillende typen steigers te gebruiken, omdat ze universeel zijn. Je kunt kiezen voor zowel een open als afsluitbare steigeraanhanger. De afsluitbare aanhanger heeft als voordeel dat je deze kunt afsluiten met een hangslot, waardoor de kans kleiner is dat onderdelen worden meegenomen.
Hoe gaat dat op de weg?
Voordat je met auto en steigeraanhanger de weg op gaat, is het essentieel dat je goed controleert of de losbreekkabel goed vast zit. Wanneer dat niet het geval is, loop je het risico dat de aanhanger losgekoppeld raakt van de auto terwijl je aan het rijden bent. Met een aanhanger mag je in Nederland maximaal 90 km per uur rijden, dit is waarschijnlijk minder hard dan dat je normaal rijdt. Houd daar rekening mee, want zo voorkom je hoge boetes. Daarnaast mag je met een B rijbewijs rijden wanneer de aanhanger inclusief de lading niet zwaarder is dan 750 kilo. Controleer tot slot het trekvermogen van de auto, want het gewicht dat de auto moet trekken mag niet zwaarder zijn dan zijn trekvermogen. Het trekvermogen van de auto kun je vinden op het kentekenbewijs.
Bekijk hier een video
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen