VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL

Producten 03-07
VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL

VIAVAC vacuum lifting, specialist in vacuüm hijsmiddelen, introduceert de VIAVAC GBXL. Deze glaszuiger is ontworpen voor het veilig en efficiënt hijsen van groot formaat glas tot maar liefst 1.000 kg, evenals voor het plaatsen van kozijnen met tussenstijlen en schuifpuien. Met de VIAVAC GBXL (waarbij de inzet van minimale mankracht nodig is) zet VIAVAC naar eigen zeggen een nieuwe standaard binnen de glas- en bouwindustrie.

VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL

De VIAVAC GBXL bestaat uit een basisunit met een hijsvermogen van 250 kg, maar kan met extra zuignappen snel en eenvoudig worden uitgebreid tot een hijsvermogen van 1.000 kg. Hierdoor is deze glaszuiger uitermate geschikt voor het monteren van zowel kleine als grote glaselementen. Voor zwaardere glaselementen kan de VIAVAC GBXL worden uitgerust met een elektrisch bediend kantelmechanisme, zodat het glas in elke gewenste positie kan worden geplaatst. Dit is vooral een waardevolle toevoeging bij het plaatsen van glas bij binnenmontage.

VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL

Belangrijkste kenmerken van de VIAVAC GBXL:

VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL
  • Uitstekend hijsvermogen: geschikt voor glaselementen van 250 kg tot maar liefst 1.000 kg, waardoor het de ideale keuze is voor zowel kleine als grote projecten.

  • Flexibel en wendbaar: dankzij de modulaire opbouw is de VIAVAC GBXL eenvoudig aan te passen aan verschillende glasformaten en -vormen en dus geschikt voor elke glasafmeting en -dikte. De kleinste afmetingen van de glaszuiger zijn 1.100 × 400 mm tot maximaal 3.350 × 1.300 mm.

  • Veelzijdigheid in toepassing: ook zeer geschikt voor het plaatsen van kozijnen met tussenstijlen of schuifpuien.

  • Gebruiksvriendelijk ontwerp: voorzien van intuïtieve bedieningselementen en een robuust ontwerp, wat zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.

  • Veiligheid voorop: uitgerust met meerdere veiligheidsvoorzieningen, waaronder een dubbel vacuüm circuit en een alarmsysteem dat waarschuwt bij onvoldoende vacuüm.

Toepassingen en voordelen VIAVAC GBXL

De VIAVAC GBXL is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in de glasindustrie. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of het plaatsen van glazen gevels, de VIAVAC GBXL biedt een efficiënte en veilige oplossing. "Met de lancering van de VIAVAC GBXL bieden we montagebedrijven een oplossing die niet alleen voldoet aan de strengste veiligheidsnormen, maar die ook de efficiëntie en veelzijdigheid biedt die nodig zijn in de hedendaagse bouwsector," aldus Hans Alblas, sales en exportmanager bij VIAVAC. "We zijn trots op de uitbreiding van ons glaszuigerassortiment en bieden hiermee een totaaloplossing op het gebied van glasmontage. We zijn ervan overtuigd dat de VIAVAC GBXL een waardevolle toevoeging is aan het arsenaal van elke glaszetter en bouwprofessional."