Viering van 40 jaar kleuren

20-09-2022
Viering van 40 jaar kleuren

In 2022 viert het Deense familiebedrijf Montana Furniture zijn 40-jarig bestaan. Om dit te doen, werkt het samen met de wereldberoemde kunstenaar en ontwerper Camille Walala voor een vurige make-over van zijn fabriek in een klein, rustig dorpje in het zuiden van Funen.

Viering van 40 jaar kleuren

‘Montana is synoniem met kleuren en is dat al sinds het allereerste begin. Met deze muurschildering willen we een landmark creëren, kleuren vieren en onze Deense productiefaciliteiten op de kaart zetten. Onze nieuwe slogan is ‘Laten we speelse ruimtes creëren.’ We willen de wereld aanmoedigen om meer kleuren te gebruiken - maar we kunnen dit niet doen zonder zelf te praten, we moesten onze nogal saai ogende fabriek omtoveren tot een kleurrijk statement - net zo kleurrijk en speels als de meubels die we daar maken,’ aldus algemeen directeur Joakim Lassen.

Viering van 40 jaar kleuren

De in Londen gevestigde Franse kunstenaar en ontwerper Camille Walala staat bekend om haar ambitieuze, uitgebreide en kleurrijke interventies in de openbare ruimte, waar ze saaie landschappen en gebouwen omzet in indrukwekkende op Memphis geïnspireerde kleurpatronen.

Viering van 40 jaar kleuren

Het Walala-project is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlandse multinationale verf- en coatingsbedrijf AkzoNobel. Montana Furniture werkt al 40 jaar samen met AkzoNobel aan hun kleurenpaletten.