Volledig circulaire deur

20-09-2022
Volledig circulaire deur

Berkvens Deursystemen introduceert de allereerste circulaire binnendeur uit de Berkvens Zero collectie. De innovatie werd ontwikkeld in samenwerking met Niaga® (onderdeel van Covestro).

Volledig circulaire deur

Het circulaire deurpaneel is dankzij een gepatenteerde omkeerbare, ‘click-unclick’ verbindingstechniek van Niaga® ‘designed to use again’. Hiermee wordt het mogelijk deuren volledig uit elkaar te halen en daarmee de waardevolle grondstoffen te hergebruiken. Maar het blijft niet enkel bij de duurzame voordelen. De innovatie biedt esthetische kansen en kan daarnaast ook de levensduur van binnendeuren aanzienlijk verlengen. 

Volledig circulaire deur

Berkvens en Niaga® vonden elkaar op alle facetten. In nog geen jaar tijd werd een volledig circulair deurpaneel ontwikkeld. De crux van dit product? Pepijn Kokke, commercieel directeur bij Berkvens: ‘Niaga® ontwikkelde een lijmsysteem dat niet alleen kan verlijmen maar wat ook eenvoudig weer is los te maken. We noemen dat ook wel ‘debonding on demand’.’ Henk-Jan Udding, innovatie directeur bij Niaga®:Udding vult aan: ‘Eigenlijk is het een soort kliksysteem dat we bijvoorbeeld al toepasten op matrassen.’