Voor perfecte randen

#Schilder 01-10-2020
Voor perfecte randen

Een grondige voorbereiding is het halve werk voor efficiënt schilderen en vlekkeloze resultaten. Door de juiste afplaktape voor het schilderwerk te kiezen, kunt u alleen al bij het afplakken veel tijd, geld en moeite besparen. Het merk 3M biedt hierbij een goede oriëntatie - met een enorm assortiment aan producten, ook voor speciale toepassingen! Kiezen is niet moeilijk, let gewoon op de kleurcode. 
Voor perfecte randen
Maskeertapes kunnen een vloek of een zegen zijn. Snel aan te brengen, strakke randen, plakt goed maar niet te stevig tijdens het schilderwerk en kan gemakkelijk zonder residu worden verwijderd - zo hoort het! Wat wel vervelend is: als de tape voortdurend scheurt, los komt na het aanbrengen van de verf, gekartelde randen oplevert of als de verf onder de tape loopt. Ook het tijdrovende afschrapen van gescheurde tape of lijm- resten zorgt voor onnodige stress in de dagelijkse routine van schilders. Net als ongeplande herstelwerkzaamheden, omdat bij het verwijderen van de maskeertape verf of pleisterwerk is losgekomen.

Specifieke eigenschappen
Wie dubbel werk wil vermijden, moet niet alleen investeren in hoogwaardige producten, maar ook goed na denken over welke specifieke eigenschappen de maskeertape moet hebben voor de betreffende opdracht.
Professionals houden rekening met de volgende factoren bij het kiezen van een maskeertape: Is het een glad of ruw oppervlak? Heeft u een bijzonder sterke kleefkracht nodig of is een lichte kleefstof beter geschikt? Is het schilderwerk binnen een paar dagen klaar of moet de afplaktape meerdere maanden goed blijven zitten? Zal de afplaktape binnen of buiten worden gebruikt?
3M Professionele maskeertape zijn een uitstekende oplossing voor professioneel afplakwerk. Het assortiment omvat een grote variatie aan uitvoeringen waarmee u aan alle eisen in het schildersvak kunt voldoen. Een duidelijke kleurcodering van de producten zorgt voor een goede oriëntatie binnen het 3M-gamma en laat u snel en duidelijk zien welke tape geschikt is voor welke toepassing.

GOUDEN TAPE: De allrounder
De gouden 3M Maskeertape 244 in professional-plus kwaliteit is enorm populair vanwege het brede scala aan mogelijke toepassingen voor dagelijks terugkerend werk: deze tape wordt aanbevolen voor gladde en licht gestructureerde oppervlakken, zowel binnen als buiten. Ondoordringbaar, glad washipapier zorgt op gladde oppervlakken voor vlijmscherpe, bijzonder vlakke kleurranden. Het doorbloeden of uitlopen van de verf wordt op betrouwbare wijze voorkomen.

GOED OM TE WETEN:
De 3M Maskeertape 244 kan tot 5 maanden sterke UV-straling weerstaan en is zelfs korte tijd bestand tegen temperaturen tot 100 graden zonder prestatieverlies. Zijn gemiddelde kleefkracht beschermt het oppervlak.

PAARSE TAPE: De gevoelige
De paarse 3M Maskeertape 2071 in professional-plus kwaliteit is geschikt voor schilderwerk aan delicate, bijzonder gevoelige en dunne oppervlakken. Het is ook gemaakt van glad, extra dun washipapier voor extra strakke kleurranden. Door zijn lichtere kleefkracht is het ook ideaal voor gevoelige oppervlakken zoals behang.

GROENE TAPE: De robuuste tape
Oneffen oppervlakken met open poriën, bijvoorbeeld beton of steen, kunnen binnen en buiten betrouwbaar worden afgeplakt met de groene 3M Maskeertape 2060 in professional- plus kwaliteit. Dankzij het geïmpregneerde crêpepapier past het zich perfect aan aan ruwe oppervlakken en hecht het zeer goed zowel bij koud (vanaf +5 graden) als bij nat weer. Het kan na meerdere dagen zonder residu worden verwijderd.

BLAUWE TAPE: De Blauwe Profi-tape
De blauwe 3MTM Maskeertape 2090 in professional-plus kwaliteit heeft zich vooral bewezen voor schilderwerken op gladde en gevoelige oppervlakken zoals glas, plastic of behandeld hout. Het crêpepapier heeft een gemiddelde kleefkracht, hecht zowel aan de binnen- als buitenkant en kan tot twee weken gemakkelijk worden verwijderd.

Voor perfecte randen
Voor perfecte randen
Voor perfecte randen
Voor perfecte randen
Voor perfecte randen