Watergedragen houtlazuur voor binnen

Verven 20-12
© Volker Wortmeyer
© Volker Wortmeyer

Lignovit Interior UV 100 van Adler is een kleurloos, watergedragen houtlazuur voor binnenshuis dat hout en zijn natuurlijke schoonheid beschermt.

© Volker Wortmeyer
© Volker Wortmeyer

"Het is een misvatting dat hout alleen buitenshuis bescherming nodig heeft. Ook binnenshuis blijft onbehandeld hout niet lang mooi wanneer je het niet beschermt. Zodra hout namelijk aan licht blootgesteld wordt, worden bepaalde bestanddelen, vooral lignine, afgebroken. Daardoor verandert de kleur. Afhankelijk van de houtsoort vergeelt, vergrijst of verbleekt het, en hoe meer licht, des te sneller dit gebeurt”, legt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze uit. Om dit te voorkomen heeft ADLER Lignovit Interior UV 100 ontwikkeld.

© VON M
© VON M

Lazuur is zonnebrandcrème voor hout

Het watergedragen lazuur is een soort zonnebrandcrème voor hout, die ervoor zorgt dat het hout bestand is tegen licht en dat het oppervlak langdurig mooi blijft. Zo hoeven architecten niet te kiezen tussen royale lichtinval en lichtgekleurd hout.

© Markus Schietsch Architekten / Andreas Buschman
© Markus Schietsch Architekten / Andreas Buschman

Elke houtsoort reageert op een andere manier op zonlicht. Daarom is Lignovit Interior UV 100 verkrijgbaar in verschillende kleurtonen, geschikt voor verschillende houtsoorten.