IsoBouw introduceert waterkerende na-isolatie hellend dak

01-06-2023
IsoBouw introduceert waterkerende na-isolatie hellend dak

Met SlimFix Reno-Pro introduceert IsoBouw een nieuwe renovatieplaat voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is geen standaard rechte plaat met een cachering, maar een matrijsgevormde isolatie met een uitgekiende 3D-vormgeving.

IsoBouw introduceert waterkerende na-isolatie hellend dak

De 3D-vormgeving geeft SlimFix Reno-Pro zijn onderscheidende eigenschappen. Een voorbeeld hiervan zijn de geïntegreerde traptreden. Hierdoor zijn de platen veilig te belopen, wat ook de verwerking versnelt.
De lichte platen kunnen op projectspecifieke lengte besteld worden, inclusief een gewenste nokafschuining. De platen zijn dus direct na levering te monteren. Daarnaast zorgt ook de grote breedte van 1120 mm voor een snelle montage in minder handelingen. Een handige aanvulling is de mogelijkheid om zelf extra tengels te plaatsen, bijvoorbeeld bij kopgevels, dakramen en dakkapellen.

Direct waterdicht

De isolatieplaten zijn voorzien van geïntegreerde afwateringskanalen. Deze kanalen zorgen ervoor dat water altijd naar de bovenzijde van de plaat wordt geleid, en vervolgens naar de goot. Zonder dat hiervoor extra handelingen noodzakelijk zijn, is de isolatieschil dus direct waterdicht.
Ook het milieu profiteert volgens IsoBouw bij de toepassing van SlimFix Reno-Pro. De isolatieplaten zijn aan de lange zijde voorzien van een sponning. Deze randafwerking garandeert een goede onderlinge aansluiting zonder koudebruggen. Vermijding van koudebruggen betekent minder warmteverlies en dus besparing van energie.
SlimFix Reno-Pro is een circulaire na-isolatie. De platen zijn herbruikbaar en eventueel ook 100 procent recyclebaar. Het feit dat de tengels handmatig te verwijderen zijn, verhoogt de recyclebaarheid van alle productonderdelen.

Retourname reststukken door IsoBouw

IsoBouw biedt verwerkers de mogelijkheid om reststukken weer aan te bieden aan IsoBouw. Dit met het oogpunt circulair bouwen te borgen, vervuiling van de omgeving te beperken, hergebruik van grondstoffen te stimuleren en stortkosten te voorkomen.