wedi introduceert kant en klare afbouwoplossing

wedi introduceert kant en klare afbouwoplossing

Op 10, 11 en 12 oktober 2023 vindt de Nationale Energieweek plaats in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch. Bij standnummer 040 in de Prefab-hal presenteert wedi samen met haar ketenpartners DEKO, Tegelgroep Nederland en Mosa een nieuwe wand- en vloerconstructie. Hiermee introduceert de bouwmateriaalspecialist een nieuwe innovatie op het gebied van industrieel en modulair bouwen.

wedi introduceert kant en klare afbouwoplossing

De hoogwaardig gewapende XPS bouwplaat van wedi met tegels van Mosa of Tegelgroep Nederland dient als lichtgewicht wand- en vloerconstructie waarbij naar wens het leidingwerk, elektra en afvoertechniek inclusief put of goot vooraf geïntegreerd zit in het systeem. De natte cel is één van de meest complexe bouwdelen en in de praktijk blijkt het vaak moeilijk de kwaliteit te borgen, maar dit unieke systeem en een gratis opleidingsprogramma maken dit volgens de fabrikant veel makkelijker.

Geruisloos bouwproces

Gebruikers ervaren een snel en geruisloos bouwproces en leveren direct tegelvloeren en -wanden met strak uitgelijnde voeglijnen, waterdichting volgens de hoogste norm en voorzien van thermische isolatie, aldus Wedi. Bovendien kunnen zij een project voorzien van een lichtgewicht wand- en vloerconstructie waarbij naar wens het leidingwerk, elektra en afvoertechniek inclusief put of goot vooraf geïntegreerd zit in het systeem. Men werkt volgens de Komo (URL35-101) en DIN18534 richtlijnen en kan het project gratis voorzien van 15 jaar verzekerde garantie op waterdichtheid.

Bouwplaat wedi

Bij DEKO bedekt een geautomatiseerd fabrieksproces de bouwplaat van wedi met de desbetreffende tegels van Mosa of Tegelgroep Nederland. Lasers meten continu de voegbreedte en vlakheid van het paneel. Deze optimale precisie zorgt voor panelen van consistente kwaliteit. De productie voorziet de tegelpanelen eventueel van doorvoeren en/of schuine zijde voordat de logistieke afdeling ze professioneel verpakt en op de bouwplaats aflevert. De door ons opgeleide verwerker brengt eerst de adapterset aan waarna men snel, in één keer de wand- en vloertegelpanelen waterpas plaatst.