Weg met de koudebrug

Raamdorpel ‘IsoSill’ (geregistreerd merk van Raamdorpelelementen BV) geeft antwoord op het lang bestaande probleem van de koudebrug onder ramen in verder goed geïsoleerde gevels.

Een kern van EPS wordt omhuld door een 3 mm dikke laag glasvezel. Die omhulling is
Weg met de koudebrug | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Weg met de koudebrug | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Een kern van EPS wordt omhuld door een 3 mm dikke laag glasvezel. Die omhulling is zowel isolerend, sterk en licht van gewicht als goed bestand tegen stoten en gemakkelijk op maat te maken. Volgens Raamdorpelelementen zijn deze raamdorpels supersterk en zo nodig gemakkelijk te repareren. De maximaal leverbare lengte uit één stuk is 3 meter en er komen op termijn meerdere dieptevarianten naast de huidige standaarddiepte van 160 mm.

De kopschotjes van glasvezel worden er aan de kopse kan tegen aan gelijmd, waarna de op maat gemaakte raamdorpels worden afgewerkt met een tweecomponenten lak die er – in kleur – op wordt gespoten.

Met zijn gewicht van 3 kg per meter zijn de innovatieve raamdorpels vele malen lichter dan die van keramiek, natuursteen en beton en dat heeft zo z’n eigen voordelen. Duurzamer te vervoeren en zonder hulpmiddelen tot grote lengten in het werk te leggen. Aanvullend op de raamdorpel is er ook een IsoSill-spekband, zodat de architect zich op dit punt niet hoeft in te houden.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen