‘Wie heeft dit gedaan?’

03-08-2022
‘Wie heeft dit gedaan?’

Ruim één op de vier Nederlanders is in de afgelopen twee jaar meer gaan klussen in hun woning. Dit blijkt uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van badkamerspecialist Saniweb onder meer dan 1.500 respondenten.

‘Wie heeft dit gedaan?’

De grootste groep (18%) binnen de mensen die meer is gaan klussen, ging verbouwen vanwege een recente verhuizing. Meer tijd (17%) en meer ervaring met klussen (12%) volgen als tweede en derde reden. Er is ook een groot deel van de Nederlanders die klussen uit blijft besteden.

Ook John Overeem van Overeem Installatie & Renovatie herkent zich in de resultaten. Hij ziet vaker dat thuisklussers zelf de badkamer aanpakken. Toch pakt dat niet altijd positief uit. ‘Het komt vaak voor dat ik bij mensen thuis kom en mij afvraag: wie heeft dit gedaan?’

 ‘Ik zie dan bijvoorbeeld uitgesleten voegen, waar geprobeerd is om deze opnieuw te kitten. Maar dat werkt niet. Je kunt best zelf aan de slag gaan in de badkamer, maar laat het echte specialistische werk over aan een vakman’, zegt Overeem.

‘Als je badkamer goed in elkaar zit, juist is afgewerkt en je verzorgt de boel goed, dan kan een badkamer echt lang mee. Het gebeurt ook vaak dat mensen best handig zijn, maar het toch niet aandurven of geen tijd hebben. Dan vragen ze toch liever een vakman’, besluit Overeem.