Zij-instromers voor vastgoedonderhoud

Brancheorganisatie OnderhoudNL en UWV slaan de handen ineen om zij-instromers via een verkort traject op te leiden naar een baan in het vastgoedonderhoud.

Binnen deze florerende sector zijn er genoeg kansen voor schilders, glaszetters en ook

Binnen deze florerende sector zijn er genoeg kansen voor schilders, glaszetters en ook werkvoorbereiders en calculators. Om werkzoekenden te bereiken start OnderhoudNL de landelijke campagne ‘Werk in vastgoedonderhoud’ waarin zij hun carrière opnieuw aan het rollen brengen. De campagne wordt ondersteund door de vakbonden LBV, CNV en FNV.

‘Werk in vastgoedonderhoud’ richt zich op mensen die met werkloosheid bedreigd worden, vaak vanwege dreigende faillissementen als gevolg van de coronacrisis en de verwachte inflatie. Daarnaast is er een steeds groter wordende groep die in hun huidige werksituatie niet meer gelukkig is.

De eerste groepen zijn al gestart op locaties van Schildersvakopleiding in Zutphen, Hengelo en Amersfoort. Na een periode van 10 weken praktijk- en theorieles gaan zij 8 weken aan de slag bij een aangesloten leerbedrijf in de buurt en worden daarna beloond met een arbeidscontract van minimaal 6 maanden.

Naast zij-instromers richt de brancheorganisatie zich ook op het werven van jongeren voor het vak. Deze campagne loopt in ieder geval tot 2023.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen